04:08 tarihinde odynessia tarafından yazıldı.
Ping Atmak – Pinglemek
pinglemek nedir ? Google oldukça geniş bir veri tabanına ev sahipliği yapan, dünyanın en büyük arama motorlarının başını çeken koca bir firma. Her saniye dünyanın dört bir yanındaki internet sayfalarını indexlemeye ve veritabanına kaydetmeye devam eden Google Botları, sitenizi ziyaret ederek gördüğü tüm içeriği Google’a bildirir. Kullanıcı sitenizde var olan içeriklerden herhangi bir kelimeyi aradığı zaman, sitenizin tavsiye edilme oranı ve anahtar kelimenin yazı içinde dağılımı gibi birbirinden farklı yüzlerce kriter hesaplanır; kullanıcının karşısına sıralama sonuçlar sunulur. Bu sonuçlara SERP dediğimizi önceki yazılarımızda da bahsetmiştik. Saniyeler içerisinde gerçekleşen bu işlemlerin hızlı olması Google’ı Google yapan değerlerin başını çeker. Ancak kullanıcıların aklını kurcalayan bir diğer soru ise, Google’ın dünyanın her köşesinden internet sitelerinden nasıl haberdar olduğu ve yeni sayfaları nasıl fark ettiğidir. Bu sorunun cevabı ise çoğu kullanıcı tarafından da bilindiği üzere, Ping atmaktır. Peki Ping atmak nedir? Ping atmak ne işe yarar?

Ping, herhangi bir sitenin sizin sitenizden haberdar olması demektir. Yani sizler Google’a ping attığınız zaman Google’a “Hey, ben bu adresteyim ve sana Ping atıyorum. Sen de botlarını benim bu sayfaya gönder ve beni arama motoruna müdahil et.” Google’da bu mesajı Ping sayesinde alır, botlarını sitenize yönlendirir. Temelde basit gibi görünse de, çoğu zaman işlem bu kadar basit değildir. Hali hazırda var olan çoğu ping servisi kullanıcı kandırmaya yönelik hareketler sergileyerek gerçekten ping atmadığı halde kullanıcıya “ping gönderildi” mesajını gösterir. Bu durumu aşmak için kaliteli ve güvenilir ping servislerini kullanmak, wordpress gibi hazır scriptler kullanıyorsanız da sistemde hali hazırda bulunan ping gönderim servisini kullanmalısınız.

Yine WordPress ailesinin bir alt sitesi olan pingomatic.com adresi en güvenilir ping servislerinin başını çekmektedir. Bu sistemi kullanarak Google ve diğer çoğu dizine Ping atabileceğiniz gibi, Türkçe bir servis olan ping.sanaldata.com adresini kullanarak çoklu ping de atabilirsiniz. Ping atmak, yazımızda bahsi geçtiği üzere sadece yeni sayfaların hızlı indexlenmesi için kullanılmaz. Backlink çalışması yaptığınız zaman linklerin bulunduğu siteler Google botları tarafından indexlenmezse, backlinkleriniz yok değerindedir. Google botlarını bu backlink adreslerine yönlendirmek için yine Ping servislerini kullanmalısınız. Ping atma siteleri bu meyanda da biz webmasterlara kolaylık sağlamaya devam ediyor. Temel olarak ne gibi durumlarda ping atılması gerektiğini şu şekilde sıralayibiliriz:

* Var olan herhangi bir sayfada değişiklik yapıldığında. Genellikle sabit sayfalar için bu durum geçerlidir. Söz gelimi sitenizdeki “iletişim” sayfasını güncellediyseniz, Google’ın bunu anında indexlemesi gereklilik arz eder.

* Yeni bir sayfayı yayına sürdüğünüz zaman. Bilhassa gündemdeki konulardan hit çekmek istiyorsanız, index alma hızınızı arttırmanız gerekmektedir. Bunun için de Ping servisleri idealdir.

* Backlink aldığınız sayfaların indexlenmesi için. İndex almayan sayfalardaki backlinkler Google’ın nezdinde değer taşımadığı için, mutlak surette indexlenmesi gerekir. Yine bunun için Ping servislerini kullanmalısınız.

Abartıya kaçılmaması ve ping servislerinin doğru kullanılması halinde ping atmanın faydasını görebilirsiniz.

Önemli ping atma siteleri / pingleme servisleri:
http://blogsearch.google.com.tr/ping
http://pingomatic.com
http://ping.sanaldata.com
http://googleping.com
http://www.pingoat.com
http://autopinger.com
http://www.pingfarm.com
http://www.mass-ping.com
http://www.googleping.info
Yazar : Mustafa Külpınar
Burak İşçi
Kısace bilgi Vermek İsterim ama Hakıkımda Kısmından okumanızı tavsiye ederim..
Benzer Yazılar
" Ping Atmak Nedir ? " yazısına yapılan yorumlar :

Bu sitede yayınlanan yazılar kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz.Tüm hakları saklıdır.
Tema : Sipsi v1